Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Παζάρι βιβλίου από το Αμόνι


Την Κυριακή 4 Μάρτη από τις 5μμ και μετά, το βιβλιοπωλείο Αμόνι θα βρίσκεται στο μπαρ Βραζιλιάνα, στην πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα. Αυτή τη φορά με πολλούς τίτλους λογοτεχνίας και παιδικών βιβλίων.
Σας περιμένουμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Hamlet (1964) - Grigori Kozintsev - Clip 3



ΤΡΙΤΗ 28 / 2 / 2012 ώρα 18.30 μ.μ.Στο μπάρ Βραζιλιάνα,πλατεία Μερκούρη στα Ανω Πετράλωνα προβολή της ταινίας


Προβολή της ταινίας ΑΜΛΕΤ α/μ του 1964 (150’) .Σοβιετική ταινία του Γκριγκόρι Κόζνιτσεφ με τους Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι , Αναστασία Βερντίνσκαγια .Η καλύτερη κινηματογραφική διασκευή της διάσημης τραγωδίας του Σαίξπηρ μας παρουσιάζει ένα ρομαντικό Άμλετ με καθαρή καρδιά καθόλου δειλό η τρελό ο οποίος εναντιώνεται στην τυραννία και την αδικία ενώ εκφράζει παράλληλα με πάθος τον έρωτα του για την Οφηλία. Οι άγγλοι κριτικοί έμειναν βουβοί στην προβολή της ταινίας μην θέλοντας να παραδεχτούν ότι ένας σοβιετικός ηθοποιός τα κατάφερε καλύτερα από τον Λόρενς Ολιβιέ .Η ταινία είχε αφήσει άφωνους τους θεατές του 1964 οι οποίοι έμειναν έκθαμβοι μπροστα στην παρουσία αλλά και την ερμηνεία του Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι .

(Λόγο της μεγάλης διάρκειας της ταινίας η ταινία θα αρχίσει αμέσως)

Ο υπεύθυνος της κινηματογραφικής ομάδας

Διονύσης Λυκιαρδόπουλος

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η λέσχη ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου Αμόνι διαβάζει Ντίκενς


Το μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ
Μυθιστόρημα

Κάρολος Ντίκενς

μετάφραση: Αθηνά Κακούρη

Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2008


[Βραβείο] Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Βρετανικής Λογοτεχνίας ΕΚΕΜΕΛ [2009]



Το μυθιστόρημα αυτό -που ο Ντίκενς πεθαίνοντας ξαφνικά άφησε ημιτελές- εκτυλίσσεται στα περίτεχνα κτίσματα του καθεδρικού ναού της πόλης του Κλόιστεραμ και στα μεσαιωνικά της ερείπια, σε κρύπτες και σε νεκροταφεία, σε μια ατμόσφαιρα βαριά από το παρελθόν και τα μυστικά του.
Λουλούδι τρυφερό μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, η μικρή Ροζ Μπαντ αποτελεί το αντικείμενο επιβουλής του ζοφερού Τζακ Τζάσπερ. Μια δεκάδα από χαρακτηριστικούς ντικενσιανούς τύπους, που είναι ταυτοχρόνως αλλόκοτοι και ολοζώντανοι, εμπλέκονται στην υπόθεση μιας εξαφάνισης με δραματικό αντίκτυπο, με κωμικότατα επεισόδια και εκπληκτικές ανατροπές.

Το τέλος της ιστορίας χάθηκε με τον συγγραφέα της. Ο Ντίκενς, που κατά κανόνα κατέστρωνε όλο το μυθιστόρημα και κρατούσε σημειώσεις για το τι θα συμβεί σε κάθε κεφάλαιο, από το πρώτο ως το τελευταίο, δεν άφησε εδώ καμία σχετική ένδειξη. Τίποτα, εκτός από όσα υποτίθεται πως εμπιστεύτηκε στη βασίλισσα Βικτωρία, η οποία δεν αποκάλυψε σε κανέναν το μυστικό...

O αναγνώστης καλείται, λοιπόν, να διαβάσει αυτό το μυθιστόρημα -από τα κορυφαία του Ντίκενς- σαν να επρόκειτο να το τελειώσει ο ίδιος.

Τι λέτε, θα το διαβάσουμε και θα το συζητήσουμε μαζί την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 6,30μμ στο βιβλιοπωλείο Αμόνι

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παζάρι βιβλίου στο Αμόνι


Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Αμόνι θα βρείτε βιβλία από 2 ευρώ. Λογοτεχνία, ιστορία, πολιτική, οικονομία, επιστημονική φαντασία.
Σας περιμένουμε όλες και όλους για να τα ξεφυλλίσουμε μαζί και να τα πούμε από κοντά.

Αποκάλυψη Τώρα, το ντοκυμαντέρ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ



ΤΡΙΤΗ 21 / 2 / 2012 ώρα 19.00 μ.μ. στο Μπάρ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ στα Πετράλωνα (Πλατεία Μερκούρη )



Προβολή του ντοκυμανταίρ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ του 1991 .Αμερικάνικη παραγωγή των Φάξ Μπάρκαι και Τζόρτζ Χικενλούπερ.

Αξιοποιώντας 60 ώρες υλικό που είχε καταγράψει η σύζυγος του Κόπολα ΄Ελινορ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ Κόπολα δυο νέοι Αμερικάνοι σκηνοθέτες κάνουν ένα συναρπαστικό ντοκυμανταίρ για μία από τις σημαντικότερες ταινίες πάνω στο Βιετνάμ.Η απίθανη περιπέτεια των γυρισμάτων οι αμφιβολείες και ο τιτάνιος αγωνας του σκηνοθέτη να τελειώσει την ταινία συνιστούν ένα σπάνιο έργο μαρτυρία που πήρε διθυραμβικές κριτικές όπου και αν προβλήθηκε .



Ο υπεύθυνος της κινηματογραφικής ομάδας


Διονύσης Λυκιαρδόπουλος

Έκθεση φωτογραφίας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

O άνθρωπος ελέφαντας



Αυτή την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 7μμ στο μπαρ Βραζιλιάνα. Οργανώνεται από το κινηματογραφικό τμήμα της πολιτιστικής ομάδας.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
THE ELEPHANT MAN

του Ντέιβιντ Λιντς
με τους Άντονι Χόπκινς, Τζον Χαρτ, Αν Μπάνκροφτ, Τζον Γκίλγουντ

[1980 επανέκδοση]



Υπόθεση: Στο βικτοριανό Λονδίνο ένας διακεκριμένος χειρουργός αναλαμβάνει να περιθάλψει ένα νεαρό που γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο και σώμα και αποτελούσε την ατραξιόν σε τσίρκο της πόλης. Μόνο εκείνος είδε πίσω απο την "εικόνα" την τρυφερή του ψυχή και το κοφτερό μυαλό.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Προβολή ταινίας και συζήτηση με το δημιουργό της


Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 7μμ, το κινηματογραφικό μας τμήμα οργανώνει προβολή της ταινίας UNITAS.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στην πόλη UNITAS. Η UNITAS, το πολυσύχναστο και έρημο μαζί λιμάνι, όπου οι εικόνες των δρόμων των πηγμένων στον κόσμο που τραγουδάει και χορεύει εναλλάσσονται με έρημα και άδεια χαλάσματα. Εκεί κρύβονται κάποιοι μοναχικοί απόκληροι. Όλα αυτά διακόπτονται συχνά από τον ήχο ενός τραίνου που περνάει χωρίς ποτέ να σταματά, άδειο από επιβάτες. Το λιμάνι της UNITAS αγκαλιάζει με μια πνιγηρή ατμόσφαιρα τον Κρις και τη Λίλυ. Μέσα στην πόλη αυτή τα όνειρα φαντάζουν απίθανα και ουτοπικά, σαν τα πουλιά που περνούν δίπλα στους πανύψηλους γερανούς του λιμανιού. Το όνομα του φανταστικού αυτού λιμανιού, συμβολίζει την Ένωση (UNION-UNITA), παραπέμποντας σε μια ασυνάρτητη και καρναβαλική παγκοσμιοποίηση. Μία κοινωνία ένωσης ασύμβατων μεταξύ τους ατόμων-μονάδων (UNITS), αποχαυνωμένων από μια πορτοκαλί ναρκωτική σκόνη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της, Κωστή Μπασογιάννη.


Στο μπαρ Βραζιλιάνα, στην πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα.