Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008

"Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου"

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιό μας. Στο αμέσως προσεχώς διάστημα θα σας ενημερώσουμε για τη δράση της Πολιτιστικής Ομάδας Πετραλώνων (εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, τα μελλοντικά μας σχέδια και άλλα σχετικά).

Προς το παρόν σας προσκαλούμε
τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, στη Βραζιλιάνα όπου θα πραγματοποιηθεί κουβέντα με τον συγγραφέα Παντελή Καλιότσο, με αφορμή το βιβλίο του "Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου". Μετά την κουβέντα θα δούμε την ταινία "Καλά Χριστούγεννα" του Κριστιάν Καριόν.
Και το βιβλίο και η ταινία έχουν για θέμα τους την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914, όταν στα γαλλοελβετικά σύνορα οι Αγγλοι έρχονται σε επαφή με το γερμανικό στρατό, που βρίσκεται στα χαρακώματα απέναντί τους, και συμφωνούν να κάνουν ανακωχή για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Ο Παντελής Καλιότσος γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα και άρχισε να γράφει από το 1943, θεωρώντας τη λογοτεχνία θεραπεία ψυχής και επι 22 χρόνια έγραφε χωρίς να δημοσιεύει τα έργα του. Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε το 1964 με το μυθιστόρημα Ο μεσαίος τοίχος που πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στον Ταχυδρόμο.

Ευελπιστούμε το εν λόγω ιστολόγιο να αποτελέσει έναν αρκετά δημιουργικό χώρο συνάντησης.
Εις το επανιδείν
.


1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Καλή αρχή