Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Η Μουσική της Αντίστασης



Αναδημοσιεύουμε το κείμενο που άφησε ως σχόλιο σε άλλο blog ο φίλος Απόστολος (με την άδειά του):

"Η Μουσική της Αντίστασης είναι μία σειρά ντοκυμαντέρ που διηγείται τις ιστορίες μουσικών που μάχονται την καταπίεση και τραγουδούν για τις αδικίες.

Είναι ξεχωριστές μουσικές προσωπικότητες από μερικές από τις πιο προβληματικές περιοχές του κόσμου-αυτό που τους κάνει διαφορετικούς είναι η ανάγκη τους να μιλήσουν για τις πολιτικές τους απόψεις μέσω της μουσικής.

Είναι όλοι τους φιλόδοξοι και ταλαντούχοι αλλά για αυτούς "επιτυχία" δεν είναι διαμάντια και ακριβά αυτοκίνητα- είναι η ριζική πολιτική αλλαγη.

Προέρχονται από Νιγηρία,Μοζαμβίκη,τις φαβέλες της Βραζιλίας,Cape Verde,την έρημο της νότιας Σαχάρας και το Λονδίνο.

Μέσα από το ιστορικό τους πλαίσιο και τις τρέχουσες πολιτικές περιστάσεις, Η Μουσική της Αντίστασης θα "περάσει" τα μηνύματα τους μέσα από ζωντανές παραστάσεις, συνεντεύξεις και εικόνες από τις κοινότητες για τις οποίες τραγουδούν και εμπνέονται."

Πηγή: http://english.aljazeera.net/programmes/general/2009/02/20092213401464360.html

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site http://www.musicofresistance.com/"

Πρέπει να επισημανθεί πως τα εν λόγω ντοκυμαντέρς προβάλλονται από τον τηλεοπτικό σταθμό AlJazeera και συνεπώς η πρόσβαση σ' αυτά είναι δύσκολη. Πάντως, από τον τελευταίο διαδικτυακό χώρο που αναφέρεται ανωτέρω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα συγκροτήματα, όπως τους διαδικτυακές τους διευθύνσεις όπου μπορείτε να δείτε και μέρος της δουλειάς τους.

2 σχόλια:

απόστολος είπε...

Με μία απλή αναζήτηση στο YouTube μπορεί αν ενδιαφέρεται κάποιος να δει τα πρώτα δύο επεισόδια, τα οποία είναι σε δύο μέρη το καθένα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ είπε...

Ευχαριστούμε και πάλι.