Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Θα φάνε τη γειτονιά μας οι κερδοσκόποι? Μάζεμα της πολιτιστικής ομάδας την κυριακή 18 Απρίλη

Πριν δύο περίπου χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε την Πολιτιστική Ομάδα Πετραλώνων.Ζώντας σε μια γειτονιά της Αθήνας με πολύ φτωχή πολιτιστική κίνηση αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να βάλουμε την φαντασία μας και τη δημιουργηκότητά μας όλοι μαζί για να οργανώσουμε πράγματα που μας αρέσουν και μας κάνουν πιο δημιουργικούς. Κινηθήκαμε στην γειτονιά μας, πολύς κόσμος και πράγματι τα καταφέραμε. Η προσπάθεια αυτή, οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ομάδας, δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και πήραμε συγχαρητήρια από παλιούς και νέους γείτονες που έρχονται να μείνουν στην περιοχή και εντάσσονται στη δράση μας.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια έπαιξε μεγάλο ρόλο το βιβλιοπωλείο Αμόνι. Το μικρό βιβλιοπωλείο στην γωνία της πλατείας Μερκούρη, έγινε το κέντρο συνάντησης και αναφοράς πολύ κόσμου είτε της πολιτιστικής ομάδας και της δράσης της είτε και άλλου που περνάει για να συζητήσει πράγματα που τον αφορά και μέσα από εκεί γνωρίζει και εντάσεται στη συλλογικότητά μας,
Όμως καθώς τα πράγματα εξελίσονται και αλλάζουν η μικρή μας πλατεία μπήκε στο μάτι των κερδοσκόπων. Εδώ και καιρό κάποιοι που έχουν στόχο μόνο την αύξηση των κερδών τους κοιτάνε την πλατεία σαν φιλετάκι που θέλουν να το τραγανίσουν.
Το βιβλιοπωλείο έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα. Μια ωραία γωνιά με θέα την πλατεία γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε να βγάλουμε τραπεζάκια να, να, να.. να γεμίσει η τσέπη μας ευρώ αδιαφορόντας για τις ανάγκες των ανθρώπων.
Εμείς απαντάμε ότι τα βιβλία, οι ιδέες, ο πολιτισμός που έχουμε ανάγκη και δημιουργούμε δεν πουλιέται και πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη.
Η γειτονιά των Πετραλώνων έχει δώσει πολλές μάχες για να υπερασπιστεί το χώρο της και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 18 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στην Βραζιλιάνα, πλατεία Μερκούρη για να συζητήσουμε όλοι μαζί την συνέχεια της δράσης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: