Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Νέος κύκλος συναντήσεων της Κινηματογραφικής Ομάδας Πετραλώνων μετά το ΠάσχαΤα μαθήματα του Κινηματογραφικού δεν τελείωσαν ακόμη, ο δάσκαλος του Κινηματογραφικού, σκηνοθέτης Διονύσης Λυκιαρδόπουλος, έχει ετοιμάσει άλλες τέσσερις συναντήσεις για μετά το Πάσχα και μας τις παρουσιάζει:

Αφού τελειώσαμε αισίως τον πρώτο κύκλο μαθημάτων στο φιλόξενο μπαρ Βραζιλιάνα, που αφορούσαν την ιστορία κινηματογράφου, θα περάσουμε μέχρι να καλοκαιριάσει σε κάποια μικτά μαθήματα που θα αφορούν θεωρία αλλά και πράξη.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Πέμπτη 28 Απριλίου 18.30μ.μ.: Προβολή της ταινίας «Περπάτησα με ένα Ζόμπι» του 1943 α/μ, σε σκηνοθεσία του Ζακ Τουρνέρ. Ένα ψυχολογικό θρίλερ (εικαστικά πανέμορφο) και ίσως η καλύτερη ταινία του φανταστικού εκείνης της περιόδου.

2) Πέμπτη 5 Μαΐου 18.30μ.μ.: Θα παίξουμε λίγο με μια κάμερα και ένα υποτυπώδες σεναριάκι και θα τα προβάλουμε άμεσα στη γνωστή μας οθόνη για να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα.

3) Πέμπτη 12 Μαΐου 18.30μ.μ.: Προβολή της ταινίας «Ζέλλινγκ» του Γούντι Άλεν του 1983. Μια ταινία που έχει σαφώς το γνωστό χιούμορ του πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη αλλά έχει αρκετά διαφορετική θεματική και είναι πιο αυτοσχεδιαστική από τις άλλες του ταινίες.

4) Πέμπτη 19 Μαΐου 18.30μ.μ.: Προβολή της ταινίας «Στην παγίδα του νόμου» του Τζιμ Τζάρμους του 1986. (I SCREAM, YOU SCREAM, WE ALL SCREAM, FOR ICE CREAM). Και μετά θα σας βάλω και μια εργασία για να έχετε με κάτι να ασχοληθείτε το καλοκαίρι σας.

Οι συναντήσεις μας γίνονται όπως πάντα
στο μπαρ Βραζιλιάνα, Αρκάδων 4, Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: