Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Ομάδας

Γειά σας λοιπόν και πάλι . Καλό φθινόπωρο να έχουμε. Ελπίζω να υπάρχει όρεξη για την νέα σεζόν για να συνεχίσουμε το μάθημα κινηματογράφου. Στον πρώτο κύκλο λοιπόν μυηθήκαμε στην ιστορία του κιν/φου με επιλεγμένες προβολές αλλά και με συζητήσεις απο την απαρχή του μέχρι και τη δεκαετία του ’60. Λοιπόν πέρα των προβολών που σαφώς θα συνεχιστούν, στό νέο κύκλο φιλοδοξούμε να. καταφέρουμε να φτιάξουμε και μια ταινία.

Ετσι λοιπόν να μην ξεχάσουμε όμως και την άσκηση για τις ,Κεραίες στην πόλη μας, που έχουμε βάλει.. την Κάποιοι λοιπόν έχουν πει ότι θα φέρουν φωτογραφίες ,κάποιοι βίντεο ,και κάποιοι κείμενα έτσι ώστε να τα οργανώσουμε , και με την προσθήκη κάποιων γυρισμάτων άλλα και με κουβέντα και διάλογο να δώσουμε μια τελική φόρμα σε όλο αυτό το υλικό έτσι ώστε να το κάνουμε ταινία.ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΤΗ 19.00 Μ.Μ. ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑΑς δούμε όμως πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα στη νέα μας σεζόν :ΤΡΙΤΗ 4/10/2011 ώρα 19.00 μ.μ.

Προβολή της ταινίας ΦΙΛΗΣΕ ΜΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ταινία του 1955 α/μ Φίλμ Νουάρ σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Όλντριτζ Με τους

Ραλφ Μίκερ Αλμπερτ Ντέκερ Γκάμπι Ρότζερς. Η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου του Μίκι Σπιλέιν θεωρειτε απο πολλούς κριτικούς ως ο ορισμός του φιλμ νουάρ. Εντυπωσιακό όσο και προφητικό το φινάλε.


ΤΡΙΤΗ 11 /10/2011 ώρα 19.00 μ.μ.

Θα διαβάσουμε κάποια κείμενα δικά σας τα όποια θα συζητήσουμε

Και θα δούμε ότι υλικό μπορεί να έχουν φέρει κάποιοι απο σάς (βίντεο φωτογραφίες) για την ταινία μας κεραίες.


ΤΡΙΤΗ 18/10/2011 ώρα 19.00 μ.μ.

Προβολή της ταινίας ΑΜΛΕΤ α/μ του 1964 (150’) .Σοβιετική ταινία του Γκριγκόρι Κόζνιτσεφ με τους Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι , Αναστασία Βερντίνσκαγια .Ενας διαφορέτικός Αμλετ καθόλου δειλός η τρελός όπου είχε αφήσει άφωνους τους θεατές του 1964. (Λόγο της μεγάλης διάρκειας της ταινίας η ταινία θα αρχίσει αμέσως)


ΤΡΙΤΗ 25/10 /2011 ώρα 19.00μ.μ.

Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας πάνω στην ταινία μας .ΤΡΙΤΗ 1/11/2011 ώρα 19.00μ.μ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ του Αντρεί Ταρκόφσκι.1962

Μέγα βραβείο στο φεστιβάλ Βενετίας του 1962 για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του ΤαρκόφσκιΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

1 σχόλιο:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ είπε...

Μπράβο παιδιά! Καλό ξεκίνημα Διονύση!