Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Επίθεση φασιστών στο Αμόνι



Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Μάη, το βιβλιοπωλείο Αμόνι που βρίσκεται στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, δέχτηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες την επίσκεψη φασιστών. Αυτή τη φορά δεν έγραψαν στους τοίχους του βιβλιοπωλείου ρατσιστικά συνθήματα αλλά έσπασαν με τούβλο την βιτρίνα.

Το βιβλιοπωλείο Αμόνι έγινε στόχος για δύο λόγους.

1ο. Γιατί είναι ένα ζωντανό συνοικιακό βιβλιοπωλείο. Έχει πρωτοστατήσει για να δημιουργηθεί πολιτιστική ομάδα στην περιοχή, οργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Από το κίνημα για την υπεράσπιση του Φιλοπάππου, το κίνημα ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το αντιπολεμικό κίνημα το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

2ο. Γιατί ο Γιάννης και η Σταυρούλα που δουλεύουν στο βιβλιοπωλείο έχουν συμβάλει για να μεγαλώσει η αντίσταση απέναντι στην ανεργία, στη φτώχεια, στο ρατσισμό στον πόλεμο.

Είναι και οι δύο μέλη του ΣΕΚ και έχουν βοηθήσει μαζί με πολύ κόσμο της γειτονιάς για να ιδρυθεί

η τοπική κίνηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Έχουν δημιουργήσει ένα βιβλιοπωλείο ανοιχτό σε ιδέες και συζητήσεις.

Αυτός ο συνδυασμός είναι ενοχλητικός για αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα προβλήματα δεν ευθύνονται οι ισχυροί αυτού του πλανήτη και το σύστημά τους αλλά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Την προηγούμενη βδομάδα κάψαν το Κοράνι, σήμερα επιτέθηκαν στο βιβλιοπωλείο. Αυτό που έχουμε να τους διαβεβαιώσουμε είναι ότι δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Η γειτονιά των Πετραλώνων έχει πλούσιες παραδόσεις αλληλεγγύης και αγώνων και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Σας καλούμε λοιπόν στην αντιρατσιστική διαδήλωση αυτή την Παρασκευή στις 6 στην Ομόνοια.

Και σας υποσχόμαστε ένα μεγάλο πάρτυ μέσα στον Ιούνη στην πλατεία μας για να τους δείξουμε ότι αυτοί πρέπει να κρύβονται όχι εμείς.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάκης Καμπύλης

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννα Μεϊτάνη

Ανώνυμος είπε...

Βάσω Παλιεράκη

Ανώνυμος είπε...

Αφροδίτη Μαραβελάκη

ANDREAS KATSIKOUDIS είπε...

Δεν πειράζει παιδιά... Συνεχίστε με το ίδιο πάθος!

Ανώνυμος είπε...

Η γειτονιά μας χάρη σε σας έχει γίνει ένας πυρήνας δράσης και συμμετοχής. Μέσα από τη δραστηριοποίησή σας δίνετε τη δυνατότητα σε όλους εμάς να συμμετέχουμε στη ζωή της γειτονιάς και τελικά να ζούμε πιο ανθρώπινα και ζεστά γνωρίζοντας τον τυχαίο διπλανό μας, καλημερίζοντας το γείτονα και τελικά ανοίγοντας την καρδιά μας στον κόσμο. Με τις προβολές των ταινιών, τα βιβλία, τις συζητήσεις αλλά και τη συμπαράσταση που προσφέρετε (όπως στην Κωνσταντίνα Κούνεβα) καταφέρνετε πάνω απ' όλα να μας εμπνέετε την αλληλεγγύη.
Καλή συνέχεια παιδιά!
Ευγενία

Ανώνυμος είπε...

Bravo paidia, h autoorganosh kai oi protovoulies tous prokaloun neurosh...as fane prozac, tou susthmatos pou uphretoun, giati tha mas vroune brosta tous padou! kakogoustoi kai noikokurides sta vivliopoleia bainei kaneis apo thn porta, oxi apo tin vitrina!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γεια σας,

Έμαθα για το Αμόνι, την πολιτιστική σας ομάδα κλπκλπ από την Καθημερινή και χάρηκα πολύ γι' αυτό που γίνεται εκεί.
Χωρίς την άδειά σας και με φωτογραφίες που πήρα από προηγούμενες αναρτήσεις σας, έκανα μια ανάρτηση στο σχολικό μας μπλογκ.
(http://lykeio6o.blogspot.com/)
Ελπίζοντας πως...μου έχετε ήδη συγχωρέσει την κλοπή σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια.

kapetan nikolas είπε...

Γιάννη και Σταυρούλα, τώρα μόλις διάβασα για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο.

Ξέρω ότι η όρεξή σας και το πάθος σας θα συντελέσουν στο να επανέλθετε γρήγορα σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Πιστεύω ότι θα ζήσουμε πολλές τέτοιες εμπειρίες στις ημέρες που έρχονται, γιατί μία μίζερη μειοψηφία δεν αντέχει να σκεφτεί. Η μόνη της ικανότητα είναι να προβαίνει σε ανεγκέφαλες, ενστικτώδεις προβοκάτσιες, που νοηματοδοτούν την ύπαρξή της.

Κουράγιο παιδιά, θα σας δω μόλις ξανακατέβω από Μέτσοβο!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδιά!
Δυστυχώς μόλις τώρα μάθαμε για την επίθεση.
Έχετε την αλληλεγγύη μας.
Η αλήθεια είναι ότι οι φασίστες έχουν πάρει αέρα τον τελευταίο καιρό και μετά τις ευρωεκλογές ίσως ακόμη περισσότερο.
Οι δυναμικές κινητοποιήσεις και η συνεχής δράση θα τους στείλει πίσω στους υπονόμους.
Φιλιά από Νάξο!