Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πρόγραμμα της κινηματογραφικής μας ομάδας για το 2012

Καλή,δυναμική και δημιουργική χρονιά εύχομαι σε όλους .Ελπίζω το 2012 να σας βρήκε καλά και με υγεία .Συνεχίζοντας λοιπόν τις προβολές μας θα ξεφύγουμε λίγο από την χρονική σειρά που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα επιλέγοντας ταινίες είτε παλιότερες που δεν είχαμε δεί ,είτε σύγχρονες σημαντικές ταινίες.Επίσης θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και σύγχρονες ελληνικές μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και να συζητήσουμε με τους δημιουργούς τους.



ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΤΗ 19.00 Μ.Μ. ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ


Ας δούμε όμως πως θα διαμορφωθεί το υπόλοιπο πρόγραμμα των ταινιών







ΤΡΙΤΗ 17 / 1 / 2012 Λόγο της μεγάλης διάρκειας της ταινίας η ταινία θα αρχίσει μισή ώρα νωρίτερα δηλαδή 18.30 μ.μ.) .



Προβολή της ταινίας ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001 Αμερικάνικη ταινία του 1968 Σε σκηνοθεσία του Στάνλευ Κιούμπρικ. Βασισμένη στο βιβλίο του ΄Αρθρουρ Κλάρκ Ηθ. Κιρ Ντούλια, Γκάρυ Λόκγουντ. Ένα κινηματογραφικό έπος ,μια ωδή στη μάχη ανθρώπου και μηχανής που ξεκινάει από τον άνθρωπο στην προιστορία και μας ταξιδεύει μέχρι τον μελλοντικό άνθρωπο του διαστήματος.
http://www.blogger.com/img/blank.gif

¨¨



ΤΡΙΤΗ 24 / 1 / 2012 ( Λόγο της μεγάλης διάρκειας της ταινίας η ταινία θα αρχίσει μιση ώρα νωρίτερα δηλαδή 18.30 μ.μ.) .



Προβολή της ταινίας ΤΣΑΙΝΑΤΑΟΥΝ του Ρόμαν Πολάνσκι 1974 Με τους Τζακ Νίκολσον και Φέι Ντάναγουει.
Η ταινία ξεκινάει σαν μια τυπική ντεντέκτιβ στόρυ που εξελίσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα πολιτικοοικονομικής σκευωρίας.Ο Ρόμαν Πολάνσκι υπογράφει μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 1970




ΤΡΙΤΗ 31 /1 / 2012 ώρα 19.00 μ.μ.



Προβολή της ταινίας UNITAS του Κωστή Μπασογιάννη 2005 .Με τους Σπύρο Ανδρέα Παπαδάτο,Κατερίνα Σαβράνη,Αθηνά Παππά, Νίκο Τουλιάτο .Στο λιμάνι μιας τριτοκοσμικής φανταστικής χώρας δυο άνθρωποι αναζητούν τη διέξοδο τους από την καταπιεστική πραγματικότητα.



ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.





ΤΡΙΤΗ 7 / 2 / 2012 ώρα 19.00 μ.μ.



Προβολή της ταινίας Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ του 1980 .Αμερικάνικη ταινία του Ντέιβιντ Λύντς με τους Αντονι Χόπκινς Τζόν Χέρτ .Βασισμένη σε αληθινή ιστορία τοποθετημένη σε ένα γοτθικό περιβάλλον στο Λονδίνο του 1884. Μέσα από μια ευαίσθητη ιστορία ενός ανθρώπου με σωματική παραμόρφωση ο Ντ. Λύντς κάνει μια οξεία κριτική στην ηθική ολόκληρης της κοινωνίας.

















Ο υπεύθυνος της κινηματογραφικής ομάδας


Διονύσης Λυκιαρδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: